tirsdag den 31. marts 2009

Jeg prøver igen...

Denne gang starter jeg oppefra... Nej, hvor er det øv! Men jeg tror ikke, at jeg undvære en gul forårsjakke :)

mandag den 30. marts 2009

Påskehilsen...

I morgen bliver min påskehilsen sendt afsted...

Sommertid...

Selv fuglene har sat uret en time frem :)
Det er den bedste udsigt ved morgenbordet...

søndag den 29. marts 2009

Udstilling af Husflid...

Så afsluttede Hals Husflidsskole sin sæson. Og lørdag og søndag har der traditionen tro været udstilling på Husflidsskolen. Udstillingen er rigtig godt besøgt, og jeg tror på, at det igen i år har været en succes.
Husflidsskolen kan tilbyde en masse forskellige fag. Jeg listede rundt med mit kamera - med to drenge, som hele tiden ville vide, hvornår vi skulle have vafler! Det er jo naturligvis derfor vi skal besøge stedet :) Jeg kom slet ikke hele vejen rundt med kameraet, men jeg fik da en bred vifte af tilbuddene på skolen.


Trædrejning. Det er helt fantastisk smukke ting der bliver fremstillet her! Flotte, flotte ting! - og så står mine strikkede huse fra Kastaniestrik lige midt i det hele, og passer godt dertil :)

Og vores allesammens Hanne fra den lokale strikkebiks Den Røde Tråd. Hanne har startet Strikkecafeen, hvor vi mødes hver anden torsdag.

Et lille udsnit af strikkehjørnet...

Smykker. Jeg har slet ikke forstand på, hvad alle de teknikker hedder, med det var bare så flot!
Der var knyttede armbånd, snirklede vedhæng, enkle perlekranse og meget mere.

Patchwork. Der var rigtig mange flotte ting. Det var vist her jeg tog flest billeder, men jeg blev nødt til at sortere. Der var så mange forskellige løsninger på den samme teknik, og det er fedt hvad farvesammensætninger kan gøre!

Her et vægtæppe. Det er bare så skønt! Bliver vist nødt til at prøve at lave et selv :) Jeg lover drengene, at der ikke kommer engle og blomster på :) Måske en børnetegning kan blive et godt udgangspunkt.

Betty står for orkis. Noget med en masse knuder. Jeg stod et stykke tid bag hende og kiggede over skulderen. Jeg fatter ingenting :) Det er vildt fascinerende! Det er selvfølgelig ikke BARE en masse knuder. Betty foreslog et lørdagskursus. Jeg bliver vist nødt til at prøve!

Lidt blandet, orkis, smykker, træ og glas. Det lille grønne glashus er også mit :) Det lavede jeg på et lørdagskursus i glasslumpning. Det er rart med en enkelt dag i et fag, for så kan man snuse lidt til det først. Eller bare afprøve en masse spændende ting!

Knipling. Også her var der mange fine ting. Jeg har prøvet at kniple også, men her må jeg altså melde pas! Så hellere et sæt strikkepinde :) Men det er virkelig flot!

Glasslumpning. Det er faktisk ret skægt. I baggrunden står også glas med gravering.
Udover selve udstillingen hører det jo også med, at der skal spises vafler og lagkage, spilles amerikansk lotteri, børnetombola, og ellers bare hilse på alle de fremmødte man kender. Vi vandt ingenting i år...

lørdag den 28. marts 2009

Den gule jakke...

... og her er så den gule jakke. Jeg var helt sikker på, at jeg havde mere garn! Men da jeg nåede til ærmerne kunne jeg ikke finde mere. Jeg var helt sikker! Nu er den trevlet op (så finder jeg sikkert garnet i morgen...) Nej, jeg har vist bare ikke mere! I morgen starter jeg igen, men denne gang oppe fra halsen. Så kan længden blive som den vil.

ØV...

Det skal være skidt før det bliver godt...

... men jeg kan altså snart ikke forestille mig, at det nogensinde bliver godt igen.
Vi startede med at skille huset af, da vi købte det for ni år siden. Første etape er færdig, og sidste år gik vi i gang med sidste etape. Og jeg ved, at hele dette år kommer til at gå med at blive færdige... Tænk at vi orker det igen!
I dag blev gulvet i udestuen skåret op. Garagen ligger lige ved siden af, en stor dobbelt garage, som vist har indeholdt en bil en enkelt gang :) Den er nu blevet delt i to; værksted i bunden og "herre-rum" i den første del. Herrerummet skal indeholde kontor, musikrum, spillerum og sikkert en bar i hjørnet, hvis jeg kender den ældste herre godt nok :) Der hvor herrerne holder til nu, er en del af den "gamle" ende af huset. Og det er der jeg skal bo! :) Men først skal alt altså lige være færdigt... Så foran os dette forår og sommer ligger ombygning af garagen, nedbrydning og genopbygning af udestuen, renovation af herreværelset - som nu bliver mit - nyt badeværelse, dobbelt carport og nye 150 kvadratmeter fliser i terassen. Jeg bliver helt forpustet! Eller, det er jo faktisk ikke mig der skal mest i gang - jeg skal bare give skulderklap og kolde øller :)

fredag den 27. marts 2009

Besøg af bedste-kammeraten...

Der kom fint besøg i eftermiddags. Kaspers bedste ven kom på sygebesøg. En skål kiks, Tom og Jerry på tegnefilm og den store pude på gulvet - så er eftermiddagen godt i gang...

Jeg selv har været på arbejde på Det Jobforberedende Hus i formiddag. 4 somalier og en fra Sri Lanka var der på værkstedet i dag. Der blev syet bryllupstøj! Det fineste silke i metervis! Det er ikke de helt store skrædderopgaver der bliver efterspurgt, så der bliver hurtigt produceret noget! Jeg spurgte og spurgte, for jeg kan ikke regne alle lagene ud. Det endte med, at jeg kom til at prøve det på egen krop, for inden jeg så mig om, var pigerne i gang med at iføre mig alle lagene! Hold da op! Jeg følte mig ærlig talt en smule dum. Men de synes jeg var SÅ smuk, og kunne slet ikke få armene ned :) Det eneste jeg ikke måtte få på, var tørklædet omkring håret. Det er åbenbart en meget personlig ting! Fint med mig... Det var skægt at prøve!

onsdag den 25. marts 2009

Skjorte til patienten...

Kasper døjer med at få trøjer over hovedet, da han ikke kan løfte den venstre arm. Så selvfølgelig går moren da i gang med at sy... I dag blev det til denne skjorte i let hør (fra Stof og Stil) :)
Den er nu vasket og klar til i morgen, så patienten kan få tøj på kroppen...

Så er der snart hønseklar...

Jeg har produceret høns hele eftermiddagen. Om ikke så længe er de parret to og to, og lagt ud på Trendsales (søg på FasterMette) Der kommer flere endnu, i andre kombinationer, men først om et par dage... Ellers drømmer jeg om dem om natten :)

Skråbånd...

Jeg laver altid mit eget skråbånd. Det er utrolig let, og man kan få skråbånd i det stof man ønsker!
Jeg gør sådan:

1: Klip et bånd på skrå af stoffet (45 grader). Bomuldsstof strækker ikke i trådretningen, men på skrå er der et fint stræk - derfor hedder det skråbånd. Til en alm. standard bredde skråbånd på 18 mm, klippes båndet ca. 3,5 cm bredt.

2: Stoffet føres ind igennem skråbåndsfolderen, men retsiden ned. Det er nemmest at få bånden ind, hvis der klippes et skrå hjørne i enden af båndet.

3: Nu kommer båndet ud i den anden ende af "fabrikken". Hold et varmt strygejern lige for enden af skråbåndsfolderen, imens man fører skråbåndsfolderen ned igennem bånden - her bruges håndtaget på toppen. Sørg hele tiden for, at båndet ikke kører skævt i gennem skråbåndsfolderen.


4: Voila! Så har du dit eget skråbånd...
Du kan få en skråbåndsfolder i alle stofbutikker, men mine er naturligvis fra Stof og Stil. Det koster omkring 100 kr for et stk. De fåes i 3 eller 4 forskellige bredder.
God fornøjelse :)

Trendsales...

Jeg ER faktisk allerede kommet på Trendsales. Søg på Faster Mette. Jeg har ikke så meget derinde endnu, men efter 2 forespørgsler på mine høns, så vil jeg i løbet af dagen lægge dem ud :)

tirsdag den 24. marts 2009

Ikke bare den rene elendighed...

Jeg har nemlig langt om længe fået monteret mit nye sadel-betræk! Opskriften så jeg i Hendes Verden. Opskriften passede overhovedet ikke til min sadel, så jeg måtte i gang med at trævle op, og regne... Men det er vist lykkedes vist meget godt! Nu glæder jeg mig til at cykle til stranden til sommer - selvom det var svært at forestille sig det i morges, hvor vi vågnede op til snestorm! - som godt nok var forsvundet i løbet af formiddagen...Pirat-slynge(l)...

Sådan en slynge man får monteret omkring armen er jo kedelig! Sådan hudfarvet og hospitalsagtig... Så i dag er det blevet til lidt udskiftning, her en pirat-slynge. Jeg har også været ved at sy nogle nye trøjer/skjorter, men lynlås eller knapper, for den unge mand kan ikke få trøjer på, det gør bare for nas!
Man kan nemt se, at skulderen hænger og selve kravebenen mangler nærmest. Det er jo knækket indad, og derfor kan det ikke ses. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at det nogensinde kan gro ordentlig sammen og blive sig selv igen. Men lægen forsikrede den bekymrede mor om, at det skulle nok blive fint igen...

Kasper kan allerede spille computer, lave perleplader, lægge puslespil og spise med kun een arm. Han fik også besøg af sin bedste kammerat i eftermiddag. Det var ham han legede med på klatretårnet da han faldt ned. Det var vist rart for begge drengene, lige at hilse på hinanden. Og man er vel en smule sej med sådan en slynge om armen :)

mandag den 23. marts 2009

Skadestuebesøg...

Så nåede vi hjem. Sikke en dag! Hvor er det rædselsfuldt inde på den skadestue! Kasper var noget optaget af "ham med blod i panden" og "damen der græd fordi det gjorde ondt i hendes ben". Det er bare ikke et godt sted for små børn! Men heldigvis blev vi godt behandlet, og kom vist også lidt foran i køen, fordi de synes at det var noget synd for 'den unge mand fra Hals' :)
Han endte med en slynge om armen, så skulderen kan holde sig i ro. Han skal have den på i 3 uger, og det mest forfærdelige ved det er, at drengen skulle have startet sin fodboldkarriere om 2 uger! Hvor er det synd for ham! Han havde bare glædet sig så meget. Han kommer selvfølgelig til at gå til fodbold, men bare ikke lige fra starten sammen med de andre... Øv bøv, bare ærgerligt!
Han er puttet nu - med en skefuld Panodil at starte på. Jeg håber bare på en nat, hvor søvnen ikke bliver afbrudt alt for mange gange - det gør garanteret ondt, når han i søvne vil vende sig. Lille pus :)
Vi skulle da lige have en souvenier med hjem, så jeg snuppede et mobil-billede af skærmen med røntgenfotografiet...

Okay så!!

Så går jeg i gang med at rydde op i hjørnet! Der lå jo begyndelsen på en hæklet jakke i lækkert gult uld fra Bindestuen. Nu er bagstykket færdigt, og venstre forstykke tager form. Jeg har ingen opskrift, men finder nok ud af undervejs, hvordan den skal se ud... Håber at garnet kradser mindre efter vask :)

...

Nå, nu har dette indlæg stået på skærmen i nogle timer. Jeg blev midt i det hele ringet op af børnehaven. Kasper var faldet ned af legetårnet og havde slået skulderen. Siden har vi så været ved lægen, blev sendt videre til røntgen, og der fandt vi ud af, at kravebenet er brækket. Vi har så ventet i skadestuen siden. Men vi er nu blevet sendt hjem pga. lang ventetid. Vi skal så ringe til skadestuen i løbet af aftenen, for at høre hvor langt vi er i køen. Pyha! Det bliver en lang aften - og den stakkels dreng har så ondt!
Hvorfor skal det være sådan?!!

søndag den 22. marts 2009

Et lille sæt til kaffen...

Jamen, det er da så hyggeligt :) Jeg tror slet ikke, at nogen får lov at lege med dem alligevel...

Strikkehjørne...

Måske skulle jeg bare se at få gjort nogen af disse ting færdige... Og få ryddet lidt op i mit sofahjørne...

Hallo derude...

I går eftermiddags satte jeg en besøgstæller på bloggen - i skrivende stund har 186 været forbi. Gad vide hvem I er allesammen? Det er jo ikke fordi kommentarerne vælter ind... Det behøver de sådan set heller ikke, men det er nu alligevel mærkeligt, at der ud af så mange besøgende er mindre end 10 kommentarer - Giv mig bare et lille hej :) I det mindste bare dem jeg kender :)
...

lørdag den 21. marts 2009

Skulle det være et bolche?

Jeg skal da vist have fat i noget stribet stof til de næste :)

fredag den 20. marts 2009

Første bål i haven...

Drengene har plaget om det længe, og nu blev det altså. Det første bål i haven er tændt... De ville have snobrød og kartofler i staniol, men det bliver altså ikke i dag!! Det er altså for koldt endnu til ligefrem at sidde og hygge omkring flammerne. Vi skal lige lidt længere hen, så sidder vi der meget!Hvor er han egentlig blevet gråhåret - ham far... :)

Fodboldtøj til lillemand...

Kasper var MEGET syg i morges, han havde ondt flere steder og det var meget frygteligt for ham! I virkeligheden betød det, at han havde lyst til en fridag sammen med mor, og hvor er det skønt at man kan sige OK! Vi lagde hårdt ud, og satte en film på - skønt, for så kunne mor småblunde en times tid på sofaen, og sørge for at sige 'Jaah' og 'Neej' de rigtige steder...
Men noget fornuftigt skulle dagen jo også gå med, så Kasper bestilte fodboldtøj! Imens Kasper kastede sig over en kasse lego på værelset, gik jeg i gang - sammen med Villy! Af alle gode pladser i huset, har Villy valgt, at det bedste sted er bag min overlocker. Og det gør ingen forskel at jeg begynder at sy...


... tværtimod...

Færdig... Og så skulle der prøves!

Men ikke ret længe...

... for storebror er i mellemtiden kommet hjem fra skole,

... og er gået i køkkenet for at lave to portioner is :) Væk var fodboldspilleren...

torsdag den 19. marts 2009

Så tog jeg mig sammen!

Det har ligget længe, men pludselig i dag var dagen, hvor jeg tog det frem og gjorde det færdigt! Jeg har syet bagbeklædning på og håndquiltet det. Min langefinger kan herefter ikke sy mere idag :) Men det behøver den heller ikke, for om et par timer skal jeg til Aalborg og undervise mine hold i strikning og syning - og så er det jo ikke mig der skal sy :)
Hvor var det rart at blive færdig. Ikke at der var nogen deadline, for det er ikke et bestillingsarbejde, men blot et tæppe jeg ønskede at lave. Det bliver sikkert sat til salg på Fastermette.dk.
Apropos Fastermette, så døde websiden ved fødslen i søndags, hvor den skulle have haft åbent. Jeg arbejder på en anden løsning, så indtil videre ved jeg ingenting... ØV. Jeg er i gang med Trendsales, så måske bliver det starten. Søg på Faster Mette :)Min familie...

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Sådan ser min familie ud - prøv selv her FreeFlashToys.com

Jeg så det første gang hos Engleriet Meget sjovt :)

Hyggeformiddag...

Så er det meste af formiddagen gået, og tiden er vist blevet godt brugt. Jeg kan i hvert fald pludselig ikke se mit bord... Jeg laver lidt her og der - samtidig med vasketøjet, for der er da et strålende vejr i dag :) Jeg købte lidt nyt garn i Stof og Stil i går. Jeg købte endda en opskrift på en børnetop strikket i uld. Men selvfølgelig har jeg ikke set mig ordentlig for, for det garn jeg har købt passer ikke til opskriften... Så skal jeg alligevel i gang med at regne... Hm!
Jeg købte også uld til at filte med, og her til formiddag er der da også kommet lidt påskeæg ud af det.


Og hønseproduktionen går også fremad... Måske kommer der noget i fjernsynet i aften, så jeg kan komme videre :)

onsdag den 18. marts 2009

Mille Fly i Stof og Stil...

I aften har jeg været i Stof og Stil, Aalborg, for at høre et foredrag med Mille Fly - indretningseksperten fra "Fra skrot til slot". Hun er bare god. Hun slynger om sig med gode tips til indretning/farvevalg/stil/belysning/tekstiler og meget mere. Tak for inspirationen, Mille :)

Det var lidt specielt at være med i dag, for det plejer jo at være mig der byder velkommen, mig der har arrangeret det hele og mig der kører sidst hjem. Men i dag satte jeg mig ned på tilskuerrækken... Det var fedt nok, det var slet ikke det! Men lidt underligt alligevel :) Der var jo mange af kunderne der kender mig. Et par stykker spurgte om jeg havde fået fri denne aften :) Men mange spurgte til mig og mit valg. Jeg fik snakket med nogle stykker. Det var ligesom om, at det nu er mere i orden, at jeg valgte som jeg gjorde. I er så søde alle sammen, tak fordi jeg har lært jer at kende :) Jeg er her stadig, og mange af jer ved hvor I kan finde mig, så jeg er ikke helt forsvundet :)

Tak for en god aften! Især til pigerne i Stof og Stil - I er for seje!

tirsdag den 17. marts 2009

Ægte retro...

Jeg viste svigermor den gule vase jeg købte i Hjallerup. Hun syntes vist at jeg var lidt småskør. Sådan noget gammelt skidt... Men da hun besøgte os sidst, havde hun en lille pakke med til mig. Det var den vase, som jeg længe har haft kig på - som stod på hendes reol i stuen :) Nu synes hun, at det skulle være min! Tak søde Laila :) Den er rigtig fed!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...