mandag den 28. februar 2011

Sukker skal der til...

... sådan en mandag efter ferien...

Forååår, hvor er duuu?

Der er igen is i fjorden. Ikke meget, men det er der. Hvorfor skal der stadig være så koldt!?

Kig mod øst fra Egense og ud i Kattegat...


Kig mod vest, ind mod Aalborg...

søndag den 27. februar 2011

Style Session...

På lørdag kan I finde mig på Style Session, Women Lounge i Assens, Mariager. Læs mere her
Jeg er langsomt begyndt at fylde mit tøjstativ op. Der skal jo lidt nyt med :)

Søndagsstrik...

De findes snart i mange versioner, de små undertrøjer eller veste... Søndag er perfekt til sådan et strikketøj. Min mini vinterferie synger på sidste vers. Det har været SÅ skønt at hygge sammen med familien. Nu er jeg ladt op igen :)
Jeg har i formiddag været på en iskold løbetur. Nu er jeg klar til en god frokost om lidt... Søndag er ikke så ringe!

onsdag den 23. februar 2011

Patchwork...

Jeg elsker mine nye stakke af retro stof. Her er en lille bold på vej. Tak til alle jer der gad bytte :)

Strikkecafé...

Orv - se lige her hvad jeg har opdaget :) Jeg lover at finde på noget godt til den dag :) Meld jer til hos Mette...

Havregrynskager...

De smager lige godt hver gang :) Opskriften er her...

Besøg hos bedste...

Jonas er hentet hjem fra ferie hos sin bedste og bedstefar. Han har haft nogle rigtige hyggelige dage, og han har vist nydt at have sin bedstefar for sig selv - uden lillebror :)

Og selvfølgelig må man ALT hos bedste og bedstefar. Og det er bestemt for koldt til at snitte økser og knive i træ udenfor, så der bliver da lige lavet et snedkeri inde i stuen foran brændeovnen!
Vi fejer da bare bagefter! Hos bedste må man alt!

Jeg har ferie!!

Så kom jeg til min første feriedag :) Nu er det min tur til vinterferie...
Om lidt skal jeg til Brønderslev og hente det ældste feriebarn, som har været afsted siden søndag. Nu skal der hygges! 5 dage! Ahhhh...

mandag den 21. februar 2011

Slaraffenland...

I flere år har jeg haft Slaraffenland.dk
Den er ikke gjort noget som helst ved i - også flere år... Der ligger både gratis opskrifter og forskellige teknikker af vævestrik til fri afbenyttelse. Problemet er bare, at når man printer skidtet ud, så bliver noget af linjerne ædt. Men jeg har nu sat mig for, at der skal repareres og finpudses. Og inden længe bliver siden igen funklende ny - eller i hvert fald funktionsdygtig :) Vi får se...
Kig gerne indenfor imens, og glæd dig til at kunne printe
hele siden ud :)

søndag den 20. februar 2011

Søndagshygge...

Her sidder jeg og nyder søndag aften helt alene for mig selv :) Flemming er sammen med bandet ude at indspille et par numre. Mine forældre kom i eftermiddags for at hente Kasper, som skulle på ferie - men endte med at tage Jonas med i stedet. Kasper sover nu, så her sidder jeg - og råhygger med en stak kaffeposer :)
Jeg er så også den eneste, der ikke kan sove længe i morgen, for jeg skal lige arbejde mandag og tirsdag, så er det min tur til vinterferie :)

Lidt overskud må der til...

Lidt overskud bliver man jo nødt til at finde frem sådan en søndag...

lørdag den 19. februar 2011

Mikado...

Rosmarin, Læsø salt og Røgsalt fra Læsø...
De er sk... jeg mener super gode!

Aftenhygge på vej...

I aften skal vi mødes med gode venner. Vi har aftalt rødvin, ost og pølse. 6 voksne og 6 børn - og aftenen bliver helt sikkert ikke kedelig :) Jeg har lige lavet dej til grissini, vores andel af ost og pizza til ungerne er indkøbt.... jeg glæder mig :)

Krea-indkøb...

Jeg skulle bare have noget mere elastik og en lynlås... Men det er selvfølgelig dumt at køre de 45 km til City Syd, og så kun købe to små ting! Så derfor kørte jeg både i Stof og Stil og Stof2000.
Jeg har fået jersey i sorte og hvide striber, rød bomuld med hvide bomber!!! :) elastik,


lækkert velour med stjerner, rib i striber og ensfarvet,

patchwork stykker,

og skønt nyt læsestof...

Det var køreturen værd!

fredag den 18. februar 2011

Hyggepakke...

I morgen ryger dette hyggelige sæt i en pakke og bliver sendt med posten til et sted i Danmark... Jeg "kender" nemlig en, som har gjort mig en tjeneste, og nu har jeg taget mig sammen og sender en pakke den anden vej...

Den lille vest er strikket i skøn Højlandsuld herfra. Suttekæden er fra Faster Mette og bukserne er syet af lækker blød velour fra Stof og Stil, den stribede rib er fra Stof2000...
Hold da op, det er da ikke forbrugeroplysninger der mangler her, hva'?! :)


Håber at pakken falder i god jord hos den nye ejermand...

torsdag den 17. februar 2011

Som født på ny...

Lige nu er jeg godt nok noget fedtet på ryggen og op i nakken, men jeg kan bevæge mig igen uden forskellige udbrud... Ahhh, hun er altså så god, hende massøren med jernnæverne :) Det er nu jeg virkelig skal tage mig sammen, og IKKE gøre køleskabet rent, støvsuge huset, strikke en trøje eller vaske gulvet på badeværelset! Meeen det bliver nu alligevel nok ikke så svært :)

Det er jo min ugle...

I går dumpede det seneste nr. af Boligliv ind ad døren. Jeg har først kigget det rigtigt igennem her til morgen... Og hvad så jeg så??!

Det er min ugle!! Jo! Lige der på sengen i et lækkert børneværelse! Ja da! Godt nok står der ingen steder hvor den fantastiske uglepude er fra... Men pyt! Den er der, og JEG ved det :)

Jeg kan egentlig ikke huske hvem der købte den, men jeg tror den blev solgt på et marked et sted... Godt at se, at den har fået et godt liv et sted på Vesterbro. Se selv med på side 28... :)

Om lidt vil jeg gøre klar til et besøg hos min massør. Jeg trænger!

onsdag den 16. februar 2011

Onsdagsfest...Jeg er lige kommet hjem fra arbejde. Jeg kørte noget før tiden, for jeg arbejder i udkants Danmark - der hvor sneplovene kommer til sidst - og vejene var ved at fyge til...
Hjemme i stuen sidder 4 drenge, de hygger med indkøbt chips og slik! Og ser Meet the Spartans... Jeg har aldrig forstået, hvad der er med den film - måske er jeg for gammel, eller også rammer det bare ikke min humor... Men der grines højt her hos mig i skrivende stund :) Det ser hyggeligt ud med sådan en onsdagsfest- også selvom mor kom tidligere hjem...

tirsdag den 15. februar 2011

V-hals i vest...

Mål halshullet, træk nogle cm fra og klip en rib. Sy ribkanten til en ring og sy den i hele vejen rundt - sy bare lige hen over "V'et", tænk ikke så meget på at lave et "hjørne"...

Fold vesten midt for med vrangen ud, så ribkanten ligger dobbelt, som på billedet...

Læg en stikning fra kanten og ned i spidsen, så stikningen flugter med midt for...

Ta daaa...

På bagsiden presser jeg det overskydende på denne måde. Læg evt. en stikning fra retten midt i syningen, så det ikke flapper... Jeg har ikke gjort det her...

Og så ærmekanter...

... og så lige en tvillingenål i bunden, og vesten er klar til brug...

Her "bor" jeg...

... eller "Her arbejder jeg..."

Her er nemlig min pind på arbejdet. Min symaskine. Min plads. I hjørnet for enden af systuen, hvor vi er 4 kolleger, og hvor maskinerne drøner derudad hele dagen! På billedet ses stakkevis af røde ruskindsbukser! Alt kommer i færdige "samlesæt", og i hver rulle er alt hvad jeg skal bruge til netop denne buks - eller hvad det nu er; nederdel, kjole, bluse, jakke... Alt er skåret ud, der er strøget vlies på, lynlås i rette længde medfølger, så det eneste jeg selv skal gøre, er at sætte mærker + størrelsesmærker og hængestropper i. Den færdigsyede buks bliver derefter sendt videre til andetsteds, og kanter skæres rene, knapper syes i osv.
Min maskine er en Rimoldi. En gammel sag, men den syr helt fantastisk. Skulle lige vænne mig til at sy på industrimaskine. Kort tid efter, at jeg var startet på arbejdet, blev der investeret i en sprit ny Pfaff maskine. Jeg kunne godt have valgt at flytte over på den nye maskine, men jeg blev på den gamle... Den var ligesom "syet til" :)
Overfor mit bord står 2 dampstationer. SÅ er det noget ved at stryge!! Hvis jeg havde sådan en herhjemme, ville jeg have pressefolder i ALT! (Godt, at jeg ikke har sådan en...) :)
Mine vigtigste arbejdsredskaber - udover symaskinen - er saks, en gummihammer og en dynge krokodillenæb... Der er tykke sømme der skal bankes ned, og vi kan jo ikke bruge nåle i skind, derfor krokodillenæb...
Når jeg kommer om morgenen, lidt i 7, er der altid lavet frisk te, og der står som regel et tændt stearinlys i mit vindue - så gider man rigtig godt at gå i gang med dagen :)

Måske kan jeg, rundt omkring hos jer i de nærmeste dage, se hvor I arbejder? :)

lørdag den 12. februar 2011

Stille...

Jeg har haft det skønneste besøg fra i går og til i dag. Den allerbedste kusine ringede i torsdags og spurgte: "Kan du lege i morgen? Jeg skal overnatte og vi skal have rødvin!" Nej, hvor jeg elsker når hun gør den slags! Hun tog den lille fine prinsessedatter med, på snart 4 år, for faderen havde vist noget herreaften der skulle passes :) Kasper og prinsessen legede til klokken var temmelig mange. Det var så fantastisk hyggeligt og jeg vil ønske vi kan gøre det snart igen! Faktisk var det så hyggeligt at vi drak rødvin til kl. 4 i morges... Og sådan nogle friske unger sover ikke længe, selvom de kom sent i seng... Men en 3-4 timers søvn har jeg da fået. Føler mig lidt ligesom roserne... I aften starter det hele forfra, for der er Vinter Revy, halbal, dans og god mad! Jeg skal nok klare det! Morgendagen kan jeg altid tænke på - i morgen...

torsdag den 10. februar 2011

Overarbejde...

På lørdag er der Vinter Revy i Hals. Vinter Revy betyder bare en halvvejs-revy, hvor holdet bag revyen tager gamle numre op, som helt sikkert er værd at se igen :) Denne gang er Vinter Revyen større end nogensinde, og oveni købet kombineret med en halfest! DET bliver godt :)
Men her sidder jeg altså, og folder programmer til på lørdag... Flemmings lille fritidsfirma har leveret både billetter, plakater, programmer, T-shirts osv. Godt at han er gift med en tidligere Grafiker, ikke?! :)

TO DO listen tjekkes...

Bage pølsehorn - tjek
Bage småkager - tjek
Aflevere bøger på biblioteket - tjek
Sendt pakke på posthuset - tjek
Købt ind hos fiskemanden - tjek
Syet bestilling - tjek
Aflevering af scenetæppe - tjek
Købt garn til hemmelig fødselsdagsgave - tjek
Leveret nybagte småkager til min garn-dame - tjek :)
Hentet Kasper i børnehaven - tjek

... og dagen er ikke engang slut endnu!

Hvorfor er en fridag aldrig en fridag?!

Hvorfor ender det altid med at man tæsker rundt og har lavet tusind aftaler på sin fridag?! Hvorfor er det, at man ikke bare sætter sig ned og lader dagen gå!? Det bliver nærmest helt rart at komme på arbejde igen i morgen, så er der mere ro og faster rammer igen :)
Men jeg har dog haft tid til lidt hygge her til morgen. Det kom der denne pung ud af, i lækkert lækkert blødt lammeskind! Tror faktisk at den ender lige her...

tirsdag den 8. februar 2011

Me like...

Altså jeg bliver snart nødt til at købe garn til denne skønhed :) Og Mette siger, at hun kan lave Strikkekits, så man ikke behøver at røre en finger! Den er strikket i Dale Garn, og farverne passer lige til mig! Jeg drømmer videre... :)

mandag den 7. februar 2011

Det rene vanvid...

Jeg har gjort noget vanvittigt i dag... Altså, det ville mine nære venner i hvert fald tænke, tror jeg :)
Jeg har meldt mig til Feminas Kvindeløb i Aalborg i juni... Og jeg har bestilt en T-shirt i str. S, for det er den størrelse jeg bruger til den tid... Jeg skal løbe 5 km. FEM KILOMETER!!!!!!! Sidst jeg målte den rute jeg løb - og var lige ved at dø af udmattelse - løb jeg 1,58 km... Nå ja, man skal have nogle mål i livet, og det har jeg så sat nu!

søndag den 6. februar 2011

Jeg har fået en pakke...

Selvom det er Kasper der er fødselsdagsbarnet, har jeg også fået en pakke i denne weekend :) Med julemotiver... men julen varer jo også lige til påske :)

Ta daaaa... "firehundrede og et eller andet" lapper!!!

Pakken er fra min mor, og hun er helt fantastisk! Tænk at hun har hæklet alle de lapper til mig! :) Tak søde mor!

Bare fordi hun ikke lige havde noget håndarbejde! Lapperne er hæklet i Silke Tweed fra Drops. Det startede med, at jeg havde nogle rester... Men så udviklede det sig vist, og min mor sagde: Vi kan da lige så godt lave et ordentlig tæppe når vi er i gang! Ja, mor :) Alle lapperne er hæftede og helt klar til sammensyning. Eller, jeg hækler dem nok sammen... I en pangfarve!

Silke Tweed fås ikke i så stort udvalg mere, så tusind tak til dem som har hjulpet mig og tømt deres lager :)

Nu skal jeg i gang med monteringen og så skal I nok få det færdige tæppe at se...

Nu trænger jeg til weekend...

Egentlig skulle soldater spiser ude i græsset, uden at vaske hænder først... Men i dagens anledning er der dækket op indendørs. Pga sygdom bestod festen kun af 4 deltagere :)

Der blev hygget igennem! I feltrationerne var der pizzasnegle - en helt særlig slags snegle der kun findes i skovbunden ude i junglen, hvor de rigtig seje soldater holder til - og til de der skulle bibeholde de store muskler var der også agurkestave, gulerødder, peberfrugt mm. Bemærk, at soldaterne i dagens anledning, fik lov at medbringe deres våben ved frokostbordet. Man ved aldrig hvornår man havner i et bagholdsangreb, og så skal man have sit våben klar!

Soldaterne blev hurtigt delt op i "de gode" og "de onde". I dette tilfælde USA og Danmark!! Ved ikke helt hvem der var hvem, men måske er det bedst at lade de professionelle om den slags... Der blev bygget baser, både i stor størrelse og i mindre til de små soldater. Storebror Jonas prøvede at blande sig flere gange, men han havde åbenbart overhovedet ikke forstand på soldaterleg! Sjovt at se, at det denne gang var den store, der blev fejet af banen, og ikke, som altid, den lille irriterende lillebror :)

De havde kun akkurat tid til kagemand, for kampene gik lige så godt! Men den sidste halve time var soldaterne fuldstændig flade :) Jeg tror de går trætte til køjs i aften - Kasper gør i hvert fald! :) Det har været en rigtig god dag!

Nu er jeg så træt! Hold da op hvor jeg trænger til weekend nu :)

lørdag den 5. februar 2011

Fødselsdagsweekend...

Vi holder fødselsdag denne weekend. Kasper bliver 7 år på mandag, og vi kan lige så godt få alle festerne overstået på en weekend :)
I dag har familien været her til frokost og fastelavnsboller. Rigtig hyggelig dag med mange gaver! :)

I morgen går det løs igen. Drengene fra børnehaven kommer til frokost og kagemand. Temaet er "soldater". Lige nu er vores stue ved at blive omdannet til en soldaterbase...

Jeg har syet slikposer til drengene og trykt deres navne derpå. I posen - som bagefter kan bruges til frugtpose i børnehaven - ligger små overraskelser som klistermærker, en blyant, en lille blok og en tatovering - alt i armylook naturligvis :) Og så selvfølgelig lidt sødt, som altid er godt i en feltration!

Og så fik jeg lige en ekstra opgave her til aften!! Kasper og Jonas synes simpelthen ikke, at der kunne laves nogle ordenligt soldater baser uden sandsække!! "Jamen, selvfølgelig drenge!" Og så gik jeg i gang... 22 sandsække - i hør og med grødris i - blev det til. Jonas har lavet en prøve-opstilling, og sækkene er vist godkendt og klar til brug... Godt, at jeg fandt noget stof med græs :)

torsdag den 3. februar 2011

Fødselsdagsforberedelser...

Så er der styr på slikposerne til Kaspers fødselsdag, for drengene på søndag! Godt de kun er 5 :) Temaet er "Soldater" og vi skal nok få lavet huset om til en sej "base" til drengene!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...