søndag den 15. juli 2012

Spiselig marmor...

 Vi har her til aften - efter at have spist hjemmelavede burgere og jordbær med vanillecreme - sat tænderne i denne marmorkage, som jeg har bagt i eftermiddag...

Den er bare helt i orden! Men fordi vi nærmest har forædt os, har jeg lige været ovre ved naboen med det sidste :) 

Du skal bruge:
300 gram mel
2 tsk. bagepulver
250 gram blødt margarine
250 gram sukker
4 store æg
2 spsk god kakaopulver

Glasur:
200 gram flormelis
2-3 spsk varmt vand
25 gram hvid chokolade

Sigt mel og bagepulver i en skål. Tilsæt margarine, sukker og æg. Arbejd det godt sammen med en ske. Kom halvdelen af dejen over i en anden skål, og sigt kakaopulveret ned i det. Rør det godt sammen.
Smør en springform godt og kom skiftevis en skefuld af den lyse og den mørke dej i formen, så dejen bliver let blandet. Glat overfladen med en ske.
Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter.

Vend den færdige og let afkølede kage ud på en bagerist og lad kagen afkøle helt.

Glasur:
Sigt flormelis og kakaopulver i en skål. Tilsæt det varme vand og rør til du får en blank og ensartet glasur.
Smelt den hvide chokolade over vandbad.
Kom nu glasuren på kagen i et jævnt lag. Inden glasuren når at tørre, kommes små klatter af den smeltede hvide chokolade rundt omkring på kagen. Med en strikkepind eller lign. laves marmoreringseffekten i den våde glasur.

Velbekomme!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...