tirsdag den 30. oktober 2012

Fiskedag...

 I Dussen har der været fiskedag i dag :) To af vores lokale fiskere (og samtidig to fædre fra Dussen) kom forbi med fisk og stod også for tilberedningen.

 Der var tændt op i vores bålhytte. Faktisk var der to bål, for der skulle tilberedes flere forskellige ting. Både fiskere, pædagoger og unger var i fuld gang.

 Der blev parteret to store torsk! Og der var oven i købet rogn i dem begge. Nej, ikke dåser med torskerogn, men de helt rigtige torske bukser :)

 Der var en balje med en (levende) ål :) I det hele taget fik ungerne lov at røre ved alle fiskene. Drengene var temmelig seje, og pigerne synes det var mega klamt :) Nej, nogle af pigerne havde skam også fat i kæmpe ålen :)

 Her er stegte ål og fiskefilet af skrubber og rødspætter på vej. Ved siden af varmes op til hummerhaler.

 Her er en "gramse kasse" som nogle af ungerne kaldte det :) Ungerne havde næsten styr på, hvad de forskellige fisk hed. (Jeg havde ikke...) :)

 Hummerhaler undervejs...

 Vist bare for stemningens skyld :)

 Og så var der hummerhaler! De var helt vildt gode!

Der blev serveret hjemmelavede fiskefrikadeller med nye kartofler - naturligvis gravet op i eget højbed ved siden af Dussen :) Der var fiskefilet på rugbrød med remoulade, laks, hummerhaler og stegte ål. Jeg tror faktisk ikke, at der var mange børn som var sultne til aftensmad i dag :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...